Alfatocka

Gordana Vidovič

Sreda, 11 November 2015 13:53

ODŠKODNINA IZBRISANIM

IZBRISANI POZOR

 

Zakon o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva (ZPŠOIRSP) se je pričel izvajati 18. 6. 2014 in vsi upravičenci bodo lahko od tega datuma naprej (rok bo 3 leta – torej od 18. 6. 2014 do 18. 6. 2017) preko našega podjetja vložili odškodnino za izbris v upravnem postopku.  

Do odškodnine v Sloveniji so po omenjenem zakonu upravičeni:

 • izbrisani, ki imajo sedaj v Sloveniji urejen status (dovoljenje za stalno bivanje ali slovensko državljanstvo) in

 • izbrisani, ki so po izbrisu ponovno urejali svoj status (med leti 1992 in 2010), a so bili zavrnjeni – vendar zakon izključuje tiste, ki so status urejali in bili zavrnjeni po zadnjem zakonu ZUSDDD-B iz leta 2010.

ZA VSE INFORMACIJE SE OBRNITE NA 080 18 16

Sreda, 26 Marec 2014 10:11

SVETOVANJE NA DOMU

POKLIČI 080 18 16 IN NAROČI SVETOVALCA NA DOM

 

Vprašanje: Povzročil SEM prometno nezgodo, saj sem zaradi prevelike hitrosti trčil v vozilo pred seboj. Imam sklenjeno zavarovanje za voznika AO+.  Zavarovalnica mi je odklonila odškodninski zahtevek z razlago, da kot povzročitelj nesreče nisem upravičen do odškodnine. Ker sem se zdravil kar nekaj časa za obe poškodbi , predvsem pa za l. koleno ( najverjetneje bom moral na operacijo meniskusa) me zanima ali je zavarovalnica upravičeno odklonila moj odškodninski zahtevek?

LP,Sandi iz Ormoža

Odgovor:Pozdravljen Sandi!

 V primeru, da ste v času prometne nezgode imeli sklenjeno zavarovanje AO+, vam  pripada odškodnina za poškodbo levega kolena. Zavarovalnica vam je neupravičeno odklonila zahtevek in s tem kršila zavarovani kodeks. Vedno več je primerov, kjer poškodovanci na zavarovalnicah sami ne dosežejo izplačila odškodnine, oziroma, pravične odškodnine za telesne poškodbe, ki so jih utrpeli . Priporočam vam, da se  oglasite pri nas na Osojnikovi cesti 3 na Ptuju z vso zdravstveno dokumentacijo in dopisom zavarovalnice (odklonitev zahtevka). Po najboljših močeh, vam bomo pomagali pridobiti pravično odškodnino.

Vprašanje: Kot terenski delavec sem se pred dvema letoma poškodoval  v Švici, ko se mi je pri rezanju z brusilko odlomila železna  palica im mi padla na I. prst leve noge. Glede na to da sem se poškodola v tujini me zanima če lahko dobim odškodnino za mojo poškodbo. Imam sklenjeno življensko zavarovanje pri zavarovalnici Maribor in sem prejel le dnevno odškodnino za 62 dni , čeprav sem bil na bolniški 112 dni. Kaj storiti? Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem. Lp, Stanislav Horvat

Odgovor: Seveda ste upravičeni do izplačila odškodnine, vendar  je potrebno ugotoviti ali je imel vaš delodajalec sklenjeno zavarovanje odgovornosti iz dejavnosti. V primeru, da je omenjeno zavarovanje bilo sklenjeno  lahko odškodnino črpamo od pristojne zavarovalnice. Odškodnina iz odgovornosti je bistveno višja, saj je odvisna od časa zdravljenja, pretrpljenih telesnih in duševnih bolečin, strahu ,ter skaženosti. Prav tako pa ste upravičeni , do preostalih dnevnih zavarovalnin in izplačila invalidnosti iz vaše police življenjskega zavarovanja . Svetujem vam, da se oglasite (z vso medicinsko dokumentacijo , prijavo poškodbe pri delu in z dopisom zavarovanice o izplačilu dnevne zavarovalnine) pri nas na Osojnikovi cesti 3 na Ptuju, kjer se bomo pogovorili in uredili vse potrebno, da dobite vse, kar vam pripada.

Vprašanje: Pred enim mesecem sem se poškodoval v delovni nezgodi, in sicer med servisom klimatske naprave na višini dveh metrov se mi je na lestvi odlomil klin na katerem sem stal zaradi česar sem padel in si zlomil levo roko, ali sem upravičen do odškodnine?

Edo – Slovenska Bistrica

Torek, 11 December 2012 03:00

Padec po poledeneli površini

Vprašanje: Ali sem upravičena do denarne odškodnine, saj sem padla na poledenelem pločniku v centru Ptuja? Utrpela pa sem k sreči le zvin gležnja, tako, da ni bilo hujših poškodb.

Mojca, Ptuj

Povzročitelj prometne nezgode (voznik ), če ima sklenjeno zavarovanje ao+ kar ni obvezno je pa zelo priporočljivo, lahko dobi odškodnino za utrpele telesne poškodbe.

Z zavarovanjem voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO plus) zavarovalnica povrne pravno priznano škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb v prometni nesreči utrpi voznik zavarovanega motornega vozila v primeru, ko je za nezgodo odgovoren sam.

Če se voznik v primeru nezgode smrtno ponesreči, zavarovalnica izplača škodo njegovim svojcem.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Torek, 11 December 2012 09:48

Poškodba, ki jo povzroči domača žival

Za škodo, ki jo povzroči domača žival, je odgovoren njen imetnik, razen če dokaže, da je poskrbel za potrebno varstvo in nadzorstvo.

Najpogostejše poškodbe so:

 • ugriz psa, pes prevrže osebo,
 • ugriz konja, teptanje oškodovančevih nog, brca konja,
 • ugriz mačke, krampanje mačke,
 • ter ostale poškodbe drugih domačih živali.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Ponedeljek, 10 December 2012 03:21

Poškodba na zasebni lastnini

Med najpogostejše nezgode na zasebni površini spadajo:

 • Padec pred ali v stanovanjski hiši, blokom ali stolpnico,
 • Poškodba z vrati ali oknm stanovanjski hiše, bloka ali stolpnice
 • Zdrsnili ste po spolzkih ali ledenih tleh trgovine ali trgovskega centra,
 • Iz poškodovane privatne stavbe vas je poškodoval odpadli material,
 • Poškodovani ste bili pred ali v restavraciji, v kinu, kavarani,diskoteki, nočnem klubu,
 • Nezgoda pred ali v banki, zavarovalnici, pošti,
 • Ostale nevarne privatne površine

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Poklčite: 080 18 16

Najbolj brano

Kontakt in lokacija

Alfa točka d.o.o.
Osojnikova cesta 3
2250 Ptuj,
Slovenija

 

T: +386 (0)2 771 53 31
F: +386 (0)2 771 53 30
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Nahajate se: Prva stran Vprašanja in odgovori Gordana Vidovič