Alfatocka

Michael Vidovič

Četrtek, 09 Januar 2014 11:17

*NOVO *** NOVO***NOVO*

*NOVO PRI NAS *

POKLIČITE NA BREZPLAČNO ŠT. 080 18 16 IN SI REZERVIRAJTE TERMIN ZA SVETOVANJE NA VAŠEM DOMU

 

Vprašanje: Pred kratkim sem imel prometno nezgodo v kateri sem bil udeležen kot kolesar, avto me je le bežno oplazil zaradi česar sem zapeljal s ceste in se prevrnil v obcestni jarek, voznica avta mi je poklicala reševalno vozilo katero me je odpeljalo  bolnišnico. V tej nezgodi  sem utrpel lahke telesne poškodbe ter imam popolnoma uničeno kolo v vrednosti 2850,00 eur, kaj vse mi pripada in od koga naj zahtevam?

Aleš, Ptuj

Odgovor: V vašem primeru vam pripada odškodnina za vse utrpele telesne poškodbe vključno z strahom ter prav tako ste upravičeni do poravnave materialne škode( uničeno kolo ), kolo je seveda predhodno potrebno oceniti na pristojni zavarovalnici ( zavarovalnici povzročiteljice nezgode), najenostavneje pa je če se osebno oglasite v naši poslovni enoti na Ptuju ali pa nas pokličete na brezplačno tel. št. 080 18 16, kjer boste prejeli še vse nadaljne informacije ter usmeritve.

Vprašanje: Nezgoda se mi je pripetila v mesecu Juliju, ko sem se peljal s kolesom v trgovino, mi je iz sosedovega dvorišča pritekel pes in se zaletel v kolo zaradi česar sem padel in si poškodoval levo stran telesa ( odrgnine).Bi lahko dobil kakšno odškodnino, brez da bi moral tožiti soseda s katerim se  dobro razumem?

Bojan, Lenart

Vprašanje: Pred kratkim sem povzročil prometno nezgodo v kateri sem bil udeležen sam, saj sem zaradi prevelike hitrosti zapeljal v obcestni jarek in si pri tem poškodoval levo rame, ter utrpel nateg vratnih mišic, ker mi vsi znanci govorijo, da nisem upravičen do odškodnine za vrat me zanima ali lahko pričakujem kakšno odškodnino za našteti telesni poškodbi?

Alex, Ljutomer

Torek, 11 December 2012 10:21

Izplačila iz nezgodnih zavarovanj

V primeru da imate sklenjeno nezgodno zavarovanje (osebno, kolektivno, v sklopu drugih zavarovanj...)ste ob poškodbi upravičeni do izplačila dnevnega nadomestila oziroma dnevne zavarovalnine in morebitne invalidnosti, v kolikor so po poškodbi ostale posledice in se to tudi dokaže.

Dnevna zavarovalnina je odškodnina za poškodbo, ki je nastala kot posledica nezgode, in se po polici nezgodnega zavarovanja v primeru nezgode izplača za vsak dan nezmožnosti za delo, torej za čas aktivnega zdravljenja utrpele poškodbe.

Aktivno zdravljenje pomeni, da se oškodovanec vsaj dvakrat tedensko oglasi pri osebnem zdravniku ali obišče specialista. Prav tako se šteje za aktivno zdravljenje ko opravljamo fizioterapije ali drugo rehabilitacijo. Za aktivno zdravljenje pa se ne šteje čas, ko čakamo na operacijo ali na preglede, slikanja, fizioterapijo itd. 

Maksimalno se lahko izplača dnevna odškodnina za dvesto dni,ali več če je tako zapisano v zavarovalnih pogojih sklenjene police.
V primeru  invalidnosti se izplačuje invalidnina glede na pogoje zavarovalne police, ki je sklenjena.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite 080 18 16

Torek, 11 December 2012 09:03

Neznani povzročitelj prometne nezgode

Glede na porast prometnih nesreč, je tudi čedalje večje število prometnih nesreč kjer povzročitelj prometne nesreče pobegne s kraja nezgode, ali pa vozilo ni zavarovano oziroma registrirano.  

Zaradi varstva oškodovancev v omenjenih primerih, je v okviru slovenskih zavarovalnic organizirano Slovensko zavarovalno združenje, ki je dolžno v primeru ko povzročitelj ni znan izplačati oškodovancu primerno odškodnino za nastale telesne poškodbe iz prometnih nezgod.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vrsta poškodbe, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Kdaj je zavarovalnica dolžna kriti le del nastale škode?

 • če nezgodo povzroči mladi voznik, za katerega se šteje vsak voznik, ki poseduje veljavno vozniško dovoljenje manj kot tri leta in nima temu primerne oblike zavarovanja (doplačilo za mladega voznika)
 • če oškodovanec ni bil pripet z varnostnim pasom ali ni uporabljal čelade
 • če oškodovanec ni bil hkrati tudi povzročitelj prometne nesreče in je bil pod vplivom alkohola ali drugih nedovoljenih substanc, saj se predvideva, da je s tem prispeval k nastanku nezgode

Kdaj zavarovalnica ni dolžna poravnati skode?

 • Če je škoda bila povzročena namerno
 • Če vozilo, ki ga je voznik vozil ni bilo tehnično brezhibno
 • Če je voznik vozilo uporabljal v drugačen namen, kot je to določeno z veljavnimi predpisi ali v zavarovalni pogodbi
 • Če vozilo upravlja oseba brez ustreznega vozniškega dovoljenja
 • Če ima voznik v organizmu več alkohola kot to dovoljuje veljavni ZVCP
 • Če po prometni nesreči zapusti mesto prometne nesreče in upravičencu (oškodovancu) ne posreduje svojih podatkov ali ne obvesti policije v skladu z veljavnim ZVCP
 • Če je voznik pod vplivom mamil, alkohola, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo

Pokličite 080 18 16

Kdor povzroči prometno nesrečo, je za nastalo škodo odškodninsko odgovoren. V Sloveniji država predpisuje obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, ki ga mora skleniti vsak lastnik motornega ali priklopnega vozila.

Obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti omogoča oškodovancu, da lahko zahteva povrnitev materialne in imaterialne (telesne poškodbe ) neposredno od zavarovalnice, povzročitelju pa, da ga izplačilo odškodnine finančno ne bremeni, kakor je zapisano v ao zavarovanju. Na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti zavarovalnica oškodovancu povrne premoženjsko (škodo zaradi uničenja ali poškodovanja stvari) ter nepremoženjsko škodo (škodo zaradi smrti, telesnih poškodb ali prizadetega zdravja oseb), ki je nastala zaradi uporabe ali posesti vozila povzročitelja.

Iz naslova avtomobilske odgovornosti so torej do povračila pravične odškodnine upravičeni vsi, ki so bili v prometni nesreči kakorkoli oškodovani pa naj si bodo v vozilu povzročitelja prometne nezgode ali v vozilu oškodovanca, prav tako velja za kolesarja, pešca, in druge udeležence v prometu.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne smete pozabiti čim prej poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Torek, 11 December 2012 09:51

Poškodbe na javni površini

Če ste se poškodovali na javni površini vam prav tako pripada pravična odškodnina za nastale telesne poškodbe.

Med najpogostejše nezgode na javni površini štejemo:

 • Padec na cesti, stopnišču, v prehodu, na nadvozu, podhodu ali pločniku,
 • Zaradi slabe vidljivosti ste se udarili v robnik, stopili v luknjo,
 • Poškodovali ste se na javnem parkirišču ali v parkirni hiši,
 • Iz stavbe vas je poškodovala odpadla opeka,
 • Poškodovani ste bili na na javni prireditvi ali javnem zborovanju,
 • Pri vaši rekreaciji ste se poškodovali ste na smučišču,fitnes centru, igrišču,
 • Poškodba na plaži ali javnem kopališču zaradi mokrih in spolzkih tal…
 • Poškodba na javnem prevozu kot je avtobus,tramvaj, vlak…
 • Poškodba otroka v vrtcu ali v šoli

Pokličite: 080 18 16

Ponedeljek, 10 December 2012 03:28

Poškodba pri delu

Nesreča pri delu je nesreča, ki se zgodi na delovnem mestu, na poti na ali iz delovnega mesta, na službenem potovanju ali zaradi neustrezne varnosti pri delu. Odškodnino za poškodbe pri delu urejata Zakon o delovnih razmerjih in Obligacijski zakonik.

Do odškodnine imate pravico, če ste zaradi nesreče pri delu utrpeli poškodbe, za katere nosi odgovornost delodajalec. V kolikor ste k nesreči s svojim ravnanjem ali opustitvijo kakšnega ravnanja pripomogli sami, vam bo pripadal samo sorazmeren del odškodnine; tudi takrat, ko je delodajalec za škodo odgovoren objektivno.

OBJEKTIVNA ODGOVORNOST DELODAJALCA

Delodajalalec je objektivno odgovoren takrat, ko:

 • je imetnik nevarne stvari (nevarni stroji, orodja...) ali opravlja nevarno dejavnost (delo na višini, delo s kemikalijami, gradbena dejavnost...),
 • obstaja večja možnost za nezgodo,
 • je razlog za nesrečo delodajalčevo krivdno ravnanje (slabi varnostni ukrepi, zanemarjanje pravil varstva pri delu, dopuščanje nevarnih ravnanj in okoliščin...).
 • Dokumentacija: Med dokumentacijo ki jo potrebujete, v primeri delovne nesreče spada:
 • zapisnik o delovni nesreči,
 • ER-8 obrazec (prijava poškodbe pri delu),
 • vaša izjava o nesreči in izjave morebitnih prič,
 • vsa zdravstvena dokumentacija.

Pokličite: 080 18 16

Najbolj brano

Kontakt in lokacija

Alfa točka d.o.o.
Osojnikova cesta 3
2250 Ptuj,
Slovenija

 

T: +386 (0)2 771 53 31
F: +386 (0)2 771 53 30
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Nahajate se: Prva stran Vprašanja in odgovori Michael Vidovič