Alfatocka

Vprašanja in odgovori

Vprašanja in odgovori (7)

Vprašanje: Pred enim mesecem sem se poškodoval v delovni nezgodi, in sicer med servisom klimatske naprave na višini dveh metrov se mi je na lestvi odlomil klin na katerem sem stal zaradi česar sem padel in si zlomil levo roko, ali sem upravičen do odškodnine?

Edo – Slovenska Bistrica

Vprašanje: Pred kratkim sem povzročil prometno nezgodo v kateri sem bil udeležen sam, saj sem zaradi prevelike hitrosti zapeljal v obcestni jarek in si pri tem poškodoval levo rame, ter utrpel nateg vratnih mišic, ker mi vsi znanci govorijo, da nisem upravičen do odškodnine za vrat me zanima ali lahko pričakujem kakšno odškodnino za našteti telesni poškodbi?

Alex, Ljutomer

Vprašanje: Ali sem upravičena do denarne odškodnine, saj sem padla na poledenelem pločniku v centru Ptuja? Utrpela pa sem k sreči le zvin gležnja, tako, da ni bilo hujših poškodb.

Mojca, Ptuj

Vprašanje: Nezgoda se mi je pripetila v mesecu Juliju, ko sem se peljal s kolesom v trgovino, mi je iz sosedovega dvorišča pritekel pes in se zaletel v kolo zaradi česar sem padel in si poškodoval levo stran telesa ( odrgnine).Bi lahko dobil kakšno odškodnino, brez da bi moral tožiti soseda s katerim se  dobro razumem?

Bojan, Lenart

 

Vprašanje: Pred kratkim sem imel prometno nezgodo v kateri sem bil udeležen kot kolesar, avto me je le bežno oplazil zaradi česar sem zapeljal s ceste in se prevrnil v obcestni jarek, voznica avta mi je poklicala reševalno vozilo katero me je odpeljalo  bolnišnico. V tej nezgodi  sem utrpel lahke telesne poškodbe ter imam popolnoma uničeno kolo v vrednosti 2850,00 eur, kaj vse mi pripada in od koga naj zahtevam?

Aleš, Ptuj

Odgovor: V vašem primeru vam pripada odškodnina za vse utrpele telesne poškodbe vključno z strahom ter prav tako ste upravičeni do poravnave materialne škode( uničeno kolo ), kolo je seveda predhodno potrebno oceniti na pristojni zavarovalnici ( zavarovalnici povzročiteljice nezgode), najenostavneje pa je če se osebno oglasite v naši poslovni enoti na Ptuju ali pa nas pokličete na brezplačno tel. št. 080 18 16, kjer boste prejeli še vse nadaljne informacije ter usmeritve.

Vprašanje: Kot terenski delavec sem se pred dvema letoma poškodoval  v Švici, ko se mi je pri rezanju z brusilko odlomila železna  palica im mi padla na I. prst leve noge. Glede na to da sem se poškodola v tujini me zanima če lahko dobim odškodnino za mojo poškodbo. Imam sklenjeno življensko zavarovanje pri zavarovalnici Maribor in sem prejel le dnevno odškodnino za 62 dni , čeprav sem bil na bolniški 112 dni. Kaj storiti? Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem. Lp, Stanislav Horvat

Odgovor: Seveda ste upravičeni do izplačila odškodnine, vendar  je potrebno ugotoviti ali je imel vaš delodajalec sklenjeno zavarovanje odgovornosti iz dejavnosti. V primeru, da je omenjeno zavarovanje bilo sklenjeno  lahko odškodnino črpamo od pristojne zavarovalnice. Odškodnina iz odgovornosti je bistveno višja, saj je odvisna od časa zdravljenja, pretrpljenih telesnih in duševnih bolečin, strahu ,ter skaženosti. Prav tako pa ste upravičeni , do preostalih dnevnih zavarovalnin in izplačila invalidnosti iz vaše police življenjskega zavarovanja . Svetujem vam, da se oglasite (z vso medicinsko dokumentacijo , prijavo poškodbe pri delu in z dopisom zavarovanice o izplačilu dnevne zavarovalnine) pri nas na Osojnikovi cesti 3 na Ptuju, kjer se bomo pogovorili in uredili vse potrebno, da dobite vse, kar vam pripada.

 

Vprašanje: Povzročil SEM prometno nezgodo, saj sem zaradi prevelike hitrosti trčil v vozilo pred seboj. Imam sklenjeno zavarovanje za voznika AO+.  Zavarovalnica mi je odklonila odškodninski zahtevek z razlago, da kot povzročitelj nesreče nisem upravičen do odškodnine. Ker sem se zdravil kar nekaj časa za obe poškodbi , predvsem pa za l. koleno ( najverjetneje bom moral na operacijo meniskusa) me zanima ali je zavarovalnica upravičeno odklonila moj odškodninski zahtevek?

LP,Sandi iz Ormoža

Odgovor:Pozdravljen Sandi!

 V primeru, da ste v času prometne nezgode imeli sklenjeno zavarovanje AO+, vam  pripada odškodnina za poškodbo levega kolena. Zavarovalnica vam je neupravičeno odklonila zahtevek in s tem kršila zavarovani kodeks. Vedno več je primerov, kjer poškodovanci na zavarovalnicah sami ne dosežejo izplačila odškodnine, oziroma, pravične odškodnine za telesne poškodbe, ki so jih utrpeli . Priporočam vam, da se  oglasite pri nas na Osojnikovi cesti 3 na Ptuju z vso zdravstveno dokumentacijo in dopisom zavarovalnice (odklonitev zahtevka). Po najboljših močeh, vam bomo pomagali pridobiti pravično odškodnino.

Najbolj brano

Kontakt in lokacija

Alfa točka d.o.o.
Osojnikova cesta 3
2250 Ptuj,
Slovenija

 

T: +386 (0)2 771 53 31
F: +386 (0)2 771 53 30
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Nahajate se: Prva stran Vprašanja in odgovori