Alfa točka d.o.o. - Odškodnine Vidovič

Nahajate se:   Domov - Naše storitve - Prometne nesreče

Prometne nesreče

Prometna nezgoda - Avtomobilska odgovornost (AO)

Kdor povzroči prometno nesrečo, je za nastalo škodo odškodninsko odgovoren. V Sloveniji država predpisuje obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, ki ga mora skleniti vsak lastnik motornega ali priklopnega vozila.

Obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti omogoča oškodovancu, da lahko zahteva povrnitev materialne in imaterialne (telesne poškodbe ) neposredno od zavarovalnice, povzročitelju pa, da ga izplačilo odškodnine finančno ne bremeni, kakor je zapisano v ao zavarovanju. Na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti zavarovalnica oškodovancu povrne premoženjsko (škodo zaradi uničenja ali poškodovanja stvari) ter nepremoženjsko škodo (škodo zaradi smrti, telesnih poškodb ali prizadetega zdravja oseb), ki je nastala zaradi uporabe ali posesti vozila povzročitelja.

Iz naslova avtomobilske odgovornosti so torej do povračila pravične odškodnine upravičeni vsi, ki so bili v prometni nesreči kakorkoli oškodovani pa naj si bodo v vozilu povzročitelja prometne nezgode ali v vozilu oškodovanca, prav tako velja za kolesarja, pešca, in druge udeležence v prometu.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne smete pozabiti čim prej poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Neznani povzročitelj prometne nezgode

Glede na porast prometnih nesreč, je tudi čedalje večje število prometnih nesreč kjer povzročitelj prometne nesreče pobegne s kraja nezgode, ali pa vozilo ni zavarovano oziroma registrirano.

Zaradi varstva oškodovancev v omenjenih primerih, je v okviru slovenskih zavarovalnic organizirano Slovensko zavarovalno združenje, ki je dolžno v primeru ko povzročitelj ni znan izplačati oškodovancu primerno odškodnino za nastale telesne poškodbe iz prometnih nezgod.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vrsta poškodbe, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16

Prometna nezgoda AO+ (velja za voznika povzročitelja)

Povzročitelj prometne nezgode (voznik ), če ima sklenjeno zavarovanje ao+ kar ni obvezno je pa zelo priporočljivo, lahko dobi odškodnino za utrpele telesne poškodbe.

Z zavarovanjem voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO plus) zavarovalnica povrne pravno priznano škodo, ki jo zaradi telesnih poškodb v prometni nesreči utrpi voznik zavarovanega motornega vozila v primeru, ko je za nezgodo odgovoren sam.

Če se voznik v primeru nezgode smrtno ponesreči, zavarovalnica izplača škodo njegovim svojcem.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite: 080 18 16