Alfatocka

Baza znanja

Baza znanja (2)

V primeru da imate sklenjeno nezgodno zavarovanje (osebno, kolektivno, v sklopu drugih zavarovanj...)ste ob poškodbi upravičeni do izplačila dnevnega nadomestila oziroma dnevne zavarovalnine in morebitne invalidnosti, v kolikor so po poškodbi ostale posledice in se to tudi dokaže.

Dnevna zavarovalnina je odškodnina za poškodbo, ki je nastala kot posledica nezgode, in se po polici nezgodnega zavarovanja v primeru nezgode izplača za vsak dan nezmožnosti za delo, torej za čas aktivnega zdravljenja utrpele poškodbe.

Aktivno zdravljenje pomeni, da se oškodovanec vsaj dvakrat tedensko oglasi pri osebnem zdravniku ali obišče specialista. Prav tako se šteje za aktivno zdravljenje ko opravljamo fizioterapije ali drugo rehabilitacijo. Za aktivno zdravljenje pa se ne šteje čas, ko čakamo na operacijo ali na preglede, slikanja, fizioterapijo itd. 

Maksimalno se lahko izplača dnevna odškodnina za dvesto dni,ali več če je tako zapisano v zavarovalnih pogojih sklenjene police.
V primeru  invalidnosti se izplačuje invalidnina glede na pogoje zavarovalne police, ki je sklenjena.

Na višino vaše odškodnine v zelo veliki meri vpliva, vaša poškodba, čas zdravljenja seveda pa ne pozabite čim hitreje poklicati na brezplačno telefonsko številko 080 18 16 in zahtevate navodila kako pravilno ravnati v primeru nezgode – s tem se uspešno in hitro lahko izpelje izplačilo odškodnine za utrpele poškodbe.

Pokličite 080 18 16

Kdaj je zavarovalnica dolžna kriti le del nastale škode?

  • če nezgodo povzroči mladi voznik, za katerega se šteje vsak voznik, ki poseduje veljavno vozniško dovoljenje manj kot tri leta in nima temu primerne oblike zavarovanja (doplačilo za mladega voznika)
  • če oškodovanec ni bil pripet z varnostnim pasom ali ni uporabljal čelade
  • če oškodovanec ni bil hkrati tudi povzročitelj prometne nesreče in je bil pod vplivom alkohola ali drugih nedovoljenih substanc, saj se predvideva, da je s tem prispeval k nastanku nezgode

Kdaj zavarovalnica ni dolžna poravnati skode?

  • Če je škoda bila povzročena namerno
  • Če vozilo, ki ga je voznik vozil ni bilo tehnično brezhibno
  • Če je voznik vozilo uporabljal v drugačen namen, kot je to določeno z veljavnimi predpisi ali v zavarovalni pogodbi
  • Če vozilo upravlja oseba brez ustreznega vozniškega dovoljenja
  • Če ima voznik v organizmu več alkohola kot to dovoljuje veljavni ZVCP
  • Če po prometni nesreči zapusti mesto prometne nesreče in upravičencu (oškodovancu) ne posreduje svojih podatkov ali ne obvesti policije v skladu z veljavnim ZVCP
  • Če je voznik pod vplivom mamil, alkohola, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo

Pokličite 080 18 16

Najbolj brano

Kontakt in lokacija

Alfa točka d.o.o.
Osojnikova cesta 3
2250 Ptuj,
Slovenija

 

T: +386 (0)2 771 53 31
F: +386 (0)2 771 53 30
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.